mandag 3. desember 2007

Til helv.... med NRK!!!

Scene fra virkeligheten, en ettermiddag i desember i fjor: Familien akkurat ferdig med middagen, farfar har gått hjem for å kvile middag, mor og far prøver å samle seg litt før kveldens aktiviteter setter fart, tanken på alt som bør gjøres før jul og behovet for å gi alle gode opplevelser av førjulstid banker i bakhodet, storebror hiver seg på datamaskina, tanken på hva som skal til for å få han til å gjøre noe annet murrer i frontlappen, lillesøster er mest opptatt av å gjøre mest mulig umulig for å få den oppmerksomheten hun mener hun har krav på etter en lang dag i barnehagen, ønsket om å tilfredstille dette behovet på en rolig måte dunker i tinningen. Så er plutselig klokka 18, og Odd Nordstoga sin stemme fyller stua med svingensangen. Mor synker lettet ned i sofaen med 4åringen på fanget, vel vitende om at den neste halvtimen tilbyr flere hundre kilo julestemning og hygge uten at det koster en kalori ( unntatt de får kaloriene som brukes for å fylle 4 krus men kakao og krem), storebror kommer luskende bort for å se på sammen med oss, og sannelig deiser far ned i sofaen også. Vips, er alle hodeproblemene borte og julestemningen siger på. Far og storebror humrer litt over alle morsomhetene, lillesøster er fullstendig oppslukt i juleforberedelsene på skjermen og mor slumrer....... HVORFOR KAN IKKE DISSE IDIOTENE I NRK UNNE OSS DETTE HVERT ÅR - VI TRENGER DET I DENNE FØRJULSTIA OGSÅ!!!! Hvorfor kan ikke NRK holde seg til det de kan, nemlig lage gode gammedagse koselige førjulsprogram som alle kan like? Neida, en eller annen tufs med alt for stor skapertrang har fått lage ett program med bare bråk, helt strippet for julefølelse, og uten appell til andre enne i beste fall 6 og 7 åringene!!!! Panikken stiger - her må det uhorvelige mengder klipping, liming, glitter, silkepapir, gløgg, julebøker og julemusikk for å fylle på det som en enkel halvtime med ett godt barneTV kan gjøre. De som laget årets julebarneTV har definitivt IKKE unger og feirer definitivt IKKE jul og jeg HATER dem!!!!!!.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hoihoihoi, du tar no i, men vettumæhva: æ e no vel eni. Djis Lois. Vi kainn lag demo på Egertorge: "Nei t Barnas Supershow!! Laik evver.

Rannveig sa...

Mja. NRK lager mye dårligf barnetv for tiden, men som et lite tips til frustrert superdame i jultia: Linus i svingen selges på dvd på platekompaniet:)

StoreSøster sa...

Fant ut det i går!!!! Så nå sitter vi klistra til Linus på DVD, og julefreden er i siget!!!!

Sherwe sa...

Vi ha klassikern Jul i Skomakergata. Kain puttn i sækken og tan med når vi kjæm. 24 epsioda på fire daga=ganske my fred og ro!

Anonym sa...

Åsså God Jul storesøster!