fredag 28. september 2007

4-årsdag

Den etterlengtede 4-årsdagen er her!! Behørig feiret på morgenen med kakao og krem, både storesøster og storebror hjemme + masse pakker. Må nok konstanterer at med de ovenfornevnte herligheter til disposisjon, er nok både mamma og pappa overflødige..ja,ja.

Og i morgen kommer horden av jublende 4-åringer for å feire. Da er gode råd dyre.
Siden mamman til 4-åringen:
a) hater rosa, og syns at ulltrøye og et skjørt fra H&M passer bedre som klær til en 4-åring enn tyllskjørt og tynnstrømpebukse
b) syns det er mer enn nok godteri på en dag med en eventyrmelkesjokolade
c) ikke har nådegaver som fantastiskeventyrforteller eller kan spille gitar
kan man saktens lure på hva en skal tilby disse barna som er vant ned å bli sprunget etter og puttet godteri i munnen på før de rekker å puste. Og som svinser runt i utrinngede prinsessekjoler og sko med hæler (jo-helt sannt!!).

Som ansvarlig mamma vil en selvsagt at hennes høyhet 4-åringen skal ha en fin bursdag og at alle skal kose seg - men ikke for enhver pris. Og så bor det en liten djevel i henne som vil vise de andre mammaene at det går ann å kose seg uten hauger med sukker og e-stoffer, og at det finnes viktigere ting i livet enn tyllskjørt og sko med hæler - spesielt når man ennå er bare 4 år, og helst skal tilbringe mere tid på rumpa i søledammene enn foran speilet.

Da kalles selvsagt tantetroppen inn, disse fantastiske underholdende og krative soldatene. De kommer ilende fra Oslo med masse energi, full av eventyr og morsomme leker og sangstemme. Så tar mamman frem symaskina og syr en rød nestenhermelinkappe med stor gullkrone på ryggen, så 4-åringen kan føle seg som prinsesse selv uten tyllskjørt. Og så svelger mamman en hel horde kameler og tar med seg prinsessen på blomsterbutikken og kjøper rosa blomster og servietter. Storebror baker en haug med sjokolademuffins, mamman en haug med kanelsnurrer og Storesøster lager lekepenger til pølsebod. Pappan står hovedsaklig å betrakter det hele fra sidelinjen, men bidrar med mental sinnsro og andre forefallende oppgaver.

Og så - let the show begin!! (Referat kommer senere)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Like referat som lomme, litt meir stas me dæm lizzm.

Ferøvri vil æ protester på storesøstras lukne sjøltillit: d e jo du som hi idean, tantetroppen bærre utføre dæm. Men vi e jo ganske døkti på den bitn da ;)

Sherwe sa...

Høres ut som opplegg fer en kongebursdag! Men..det bli kainskje feil?

StoreSøster sa...

Heilt klart - det må være P R I N S E S S E bursdag - og det ble det!